MENU

 

Een miljoen mensen helpen aan een gezonde leefstijl – dat is al jaren het doel van Drs. Richard de Leth. Met zijn platform Oersterk en (gelijknamige) boeken en podcast inspireert hij jong en oud om met een andere blik naar voeding en gezondheid te kijken. In zijn nieuwe boek Zielsgelukkig – Kerngezond deelt hij 7 spirituele wetten voor gezondheid. Richard deelt met ons wat deze 7 wetten zijn en hoe het jouw leven kan veranderen.

 

Jouw nieuwe boek gaat over bezieling – in jouw woorden de fundering voor een gezonde leefstijl. Hoe speelt bezieling hier een rol in?

Het lichaam is voor een groot deel gecondenseerde geest. Een gezonde leefstijl heeft invloed op de fysiologie – op de stofwisseling. Een gezonde mindset heeft invloed op de psychologie. De ziel is de onzichtbare bestuurder van lichaam en geest. Je passie – wat je ziel is – is eigenlijk de essentie van optimale gezondheid. Je kan een gezonde leefstijl en/of denkstijl hebben, maar als je niet aansluit bij jouw persoonlijk blauwdruk – waarom je hier een evolutionaire flits op deze mooie aardkloot mag zijn – dan gaat je ziel, geest, lichaam biofeedback-systeem toch signalen (ook wel klachten) geven om je weer op de weg van je hart te brengen.

 

Wat zijn de zeven spirituele wetten voor gezondheid?

Wet 1: Volg jouw innerlijk vuur
Wet 2: Tem je oerbrein
Wet 3: Omhels je narigheid
Wet 4: Vergelijk jezelf met jezelf
Wet 5: Geloof je ogen niet
Wet 6: Bedank je klachten
Wet 7: Kraak de gezondheidscode

Deze wetten dienen om balans te krijgen in je lichaam en in je perceptie, dus je mind. Hiermee zal je dankbaarheid en liefde voelen in jezelf, in je ziel. Uiteindelijk kom je hiermee tot de conclusie dat alles liefde is. Dat is eigenlijk de enige werkelijkheid die bestaat.

 

Welke wet maakt voor jou zelf écht een verschil?

Voor mij persoonlijk heeft wet 4 veel gedaan – vergelijk jezelf met jezelf. In het verleden heb ik mezelf veel met anderen vergeleken en ik kan soms nog wel eens in die valkuil stappen. Jezelf vergelijken met anderen is hét recept om ongelukkig te worden. Gebruik anderen puur als inspiratiebron. Het enige waar jij je mee zou moeten vergelijken is jezelf mbt een week, een maand of een jaar geleden en de progressie en groei die je maakt. Dat is het enige wat ertoe doet. Alle eigenschappen die je in anderen ziet zitten namelijk ook in jou. Het is een wet waar ik persoonlijk in heb moeten groeien en dingen heb moeten uitwerken om het ook echt zo te voelen.

Wat is jouw missie met dit nieuwe boek?

Mijn missie met dit nieuwe boek is om het perspectief van mensen te verbreden op het gebied van gezondheid. Om te laten zien dat jouw kern – als deze (kern)gezond is – samenhangt met jouw ziel. Als jij jouw ziel volgt ben je gelukkig, vandaar ook zielsgelukkig. Ik wil laten zien dat dit een voorwaarde is om ook gezondheid te hebben in je geest en in je lichaam. Mijn doel is om mensen bewust te laten worden van deze verbanden, dat zijn we door de wetenschap helemaal kwijt. We verdwalen in informatie maar we zijn alle wijsheid verloren. Een stukje wijsheid tracht ik terug te brengen met dit nieuwe boek. Om mensen te inspireren met nog meer vitaliteit, bezieling en levenskwaliteit hun dagen te vullen.

 

Shared by Your Souldier
Pics Richard de Leth / Pexels
Januari 2022

 

CLOSE