MENU

“Wij hebben de volledige wijnfles circulair gemaakt.”

Rebottled

Feeling good about your drink – dat is waar Rebottled naar streeft. De twee oprichters Jermain van der Graaf en Juan Diego Flores vonden het een waste om lege flessen wijn meteen weer richting de glasbak te brengen. Ze kwamen met het idee om er glazen én lampen van te maken.  En met succes – want inmiddels maken zij design glaswerk van deze geupcyclede flessen. Lees hun indrukwekkende verhaal.

 

Wat inspireerde jullie om Rebottled te starten?

Het verbaasde Jermain & Juan dat er wel statiegeld en regelgeving is op bierflesjes en niet op wijnflessen. Het doel was om glasafval tegen te gaan op een zo sociaal en duurzaam mogelijke manier en om een visuele en blijvende impact te maken op mensen en de wereld. Wist je dat er jaarlijks 440 miljoen wijnflessen in Nederland worden weggegooid na één keer gebruiken terwijl bierflesjes tot wel 40 keer kunnen worden hergebruikt?

 

 

Hoe draagt Rebottled bij aan een betere wereld?

Per glas (!) wordt er 150 gram CO2 en 150 liter water bespaard. Ook werken wij samen met UW (Utrecht Werkt) waarbij we mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt helpen aan betekenisvol werk.

Wat is jullie missie?

Onze missie is om een revolutie te starten in de glasindustrie en om glasverspilling tegen te gaan. Ons uiteindelijke doel is dat de klanten zelf hun flessen bij ons kunnen inleveren zodat iedereen een steentje bij kan dragen.

 

Waar zijn jullie tot nu toe het meest trots op?

Waar wij het meest trots op zijn is dat we de volledige wijnfles circulair hebben gemaakt. De bovenkant wordt gebruikt om lampen van te maken en de onderkant gebruiken we voor coole drinkglazen. Nederland wil in 2050 volledig circulair worden en daar dragen we ons steentje aardig aan bij. 🙂

www.rebottled.com

 

Shared by Your Souldier
Pics Rebottled
February 2021
CLOSE