MENU

“Wij geloven in positief activisme – we concentreren ons op wat je wél kan doen.”

The Present

Ondernemende mensen verbinden met initiatieven die vluchtelingen ondersteunen – dat is wat The Present movement realiseert. Een plek creëren waar het mogelijk is om de twee met elkaar te verbinden – want The Present gelooft erin dat iedereen wil bijdragen. De beweging zorgt ervoor dat ieders expertise optimaal wordt benut door jou te matchen met een passend initiatief of project. Op deze manier kunnen beide betrokken partijen doen waar ze goed in zijn. The Present vertelt ons meer over hun geweldige missie.

 

Wie heeft The Present opgericht en wat inspireerde hem om dat te doen?

Marnix Geus heeft in 2017 The Present opgericht. Na een bezoek aan het eiland Lesbos en de vluchtelingenkampen daar, besloot hij dat het tijd was om deel uit te maken van de oplossing. Hij realiseerde zich dat er al veel geweldige initiatieven waren en dat mensen al een verschil maakten, dus in plaats van een andere organisatie op te richten, besloot hij de bestaande organisaties te steunen. Als ondernemer mobiliseerde hij zijn netwerk en zijn ondernemerskracht om bestaande organisaties te ondersteunen door expertise en middelen te schenken. Dit legde de basis voor The Present. Momenteel breiden we onze focus uit van vluchtelingen naar andere groepen, maar onze wortels liggen hier.

 

 

Op welke manier maakt The Present een verschil?

The Present maakt het verschil door het mogelijk te maken om bij te dragen aan complexe maatschappelijke vraagstukken. We maken mensen bewust van hoe ze kunnen bijdragen, en laten mensen ook een bijdrage leveren op een manier die het beste bij hen past. Bovendien kenmerkt The Present zich door positief activisme – we focussen op wat jij kan doen, in plaats van de moeilijkheden.

Wat is jullie missie?

We willen bijdragen aan SDG 10 – ongelijkheden verminderen. Een deel van onze manier van werken, en dus onze missie, is om alle ondernemers te mobiliseren om bij te dragen aan sociale doelen.

 

 

Waar zijn jullie tot nu toe het meest trots op?

We zijn erg trots op onze nieuwe brandmovie! Dit werd ons geschonken door Robert-Jan Glas, een geweldige filmproducent die deze krachtige film pro bono heeft gemaakt. Hij is een prachtig voorbeeld van wat ondernemers kunnen doen als ze hun vaardigheden en expertise inzetten voor een sociaal doel. Bekijk het hier!

 

 

Hoe kan iemand die dit leest jullie initiatief helpen?

We zijn altijd op zoek naar energieke, hands-on mensen die mee willen doen. Als je je aanmeldt via onze website, dan nemen we contact met je op om te kijken hoe jij kunt bijdragen aan maatschappelijke initiatieven!

www.thepresentmovement.org

 

Gedeeld door Your Souldier
Pics The Present, Pic homepage & pic two kids-  @yousif_alshewaili
Mei 2021
CLOSE