MENU

“We willen mensen inspireren opnieuw verbinding te maken met zichzelf.”

House of Essence

A green & sacred space om weer in contact te komen met jezelf en de mensen om je heen. Een plek die nu belangrijker is dan ooit – voor jou om alle dagelijkse stress los te laten en weer één te worden met de natuur. Dat is wat Romy en Michelle creëren – hun House of Essence . Deze twee dames zijn er sterk van overtuigd dat je alleen verbinding kunt maken met anderen als je verbindt én gelooft in jezelf. Romy deelt hun verhaal met ons.

 

Vertel ons meer over House of Essence

House of Essence is een holistisch centrum in Den Haag in wording. Het is een plek die gezondheid, spiritualiteit en duurzaamheid combineert. Een plek waar we mensen uitnodigen om dieper in zichzelf te duiken en weer in contact te komen met hun essentie. Een plek waar zijn belangrijker wordt dan doen en waar je kunt vertragen, ervaren en ontdekken.

Wat inspireerde jullie om House of Essence te starten?

Het idee voor House of Essence kwam bij mij, Romy, op toen ik op Bali was, reizend en werkte als digital nomad, maar stiekem op zoek naar mezelf. Het grootste deel van mijn leven had ik de overtuiging dat een zinvol leven alleen kon worden bereikt door hard te werken. Toch voelde het alsof niets ooit het genoeg was. Tot ik dieper durfde te duiken, deze oude overtuigingen achter me liet en echt naar mijn hart begon te luisteren. Tijdens mijn reizen vond ik een plek waar ik me meer dan ooit met mezelf verbonden voelde. Het was een plek waar ik kon opladen, opnieuw verbinding kon maken en meer over mezelf en de wereld om me heen kon ontdekken. Een plek waar ik kon creëren vanuit een state of flow, in plaats van mezelf te dwingen dingen te bereiken (en meestal gestrest te zijn ..). Met House of Essence wil ik dit gevoel met anderen delen. Ik heb zelf ervaren dat wanneer je verbinding maakt met je diepere zelf,  je meer bewust wordt van je eigen behoeften, maar ook die van de wereld om je heen. En dat is precies wat we volgens mij nodig hebben in deze tijd.

Op welke manier draagt House of Essence bij aan het welzijn van mensen?

We zijn er zo aan gewend om deze snelle levens te leiden dat stresslevels hoger zijn dan ooit en veel mensen voelen zich losgekoppeld van zichzelf. Dit leidt tot burn-outs en zelfs ziektes. House of Essence is hier om mensen te inspireren hun leven anders te leven, opnieuw verbinding te maken en zich te concentreren op wat er echt toe doet. We bieden een ruimte om lichaam, geest, ziel en de planeet te voeden en zo bij te dragen aan het algehele welzijn van mensen. In praktische zin biedt de fysieke locatie holistische lessen, workshops en activiteiten; van je typische yogales tot diepe duiken in de ziel. We maken ook (online) programma’s die een stapsgewijze handleiding bieden rond bepaalde thema’s zoals zelfliefde, zelfvertrouwen en uitstraling.

Waarom denk je dat het nodig is dat mensen weer contact maken met hun innerlijk?

Ha, deze heb ik onderweg waarschijnlijk al beantwoord, maar laten we er nog een keer duiken. In onze samenleving waar alles de hele tijd zo snel gaat, vergeten we vaak te pauzeren en gewoon te zijn. We zijn de verbinding kwijtgeraakt met wie we werkelijk zijn en met wie we hier zijn gekomen. Ik geloof dat we allemaal een zielsmissie hier op aarde moeten vervullen, maar dat vereist wel dat we ons weer met onszelf verbinden en echt luisteren naar wat we nodig hebben om bewust te leven en het beste leven te creëren waarvan we kunnen dromen, voor onszelf, de mensen om ons heen en onze planeet.

Wat is jullie missie?

Onze missie is om een omslagpunt te creëren. Volgens onderzoek heb je ongeveer 25% nodig om een kantelpunt te creëren en de richting van een samenleving te veranderen. Sommigen zeggen zelfs dat het minder is. Dus voor nu, terwijl we ons concentreren op Nederland, is het onze missie om 5 miljoen mensen te bereiken die bewuster gaan leven. Dat klinkt als veel, maar we hoeven het natuurlijk niet alleen te doen, mensen inspireren elkaar dagelijks.

Gedeeld door Your Souldier
Foto’s House of Essence
Mei 2021

 

CLOSE