MENU

“We willen bouwen aan de wereldwijde gemeenschap die bouwt aan een duurzame toekomst.”

WaterBear

Bewust worden van wat er met onze planeet gebeurt terwijl je kijkt naar gratis documentaires en films. Klinkt goed toch? WaterBear lanceerde onlangs hun interactieve streamingplatform gewijd aan de toekomst van onze planeet. Niet alleen kun je alle beelden gratis bekijken, WaterBear zal ook proberen samen met jou, de kijker, actie te ondernemen. We wilden meer weten over wat WaterBear inspireerde om een platform te starten dat levens gaat veranderen.

 

Wie heeft WaterBear opgericht en wat inspireerde hen om dat te doen?

Ellen is de oprichter en CEO van WaterBear Network, het nieuwe interactieve video-on-demand-platform dat zich toelegt op het vertellen van verhalen rond de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. WaterBear werkt al samen met meer dan 80 wereldwijde NGO’s en is momenteel beschikbaar in acht landen. Voordat ze WaterBear oprichtte, was en is Ellen CEO van Off the Fence, een wereldwijd non-fictieproductie- en distributiebedrijf gevestigd in Amsterdam. Onder haar leiding verwierf, produceerde en coproduceerde Off the Fence meer dan 6000 uur aan content, waaronder hun nieuwste meervoudig bekroonde documentaire MY OCTOPUS TEACHER, een Netflix Original.

Hoe selecteren jullie de documentaires en films die jullie tonen?

WaterBear produceert zowel zijn eigen content – WaterBear Originals en Impact Productions als verwerft content en ontwikkelt coproducties met partners. Alle inhoud op WaterBear is karakter gestuurd en oplossingsgericht, met een duidelijke oproep tot acties voor de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Is er een specifieke doelgroep waar WaterBear naar streeft?

Ja – als primaire doelgroep richt WaterBear zich op 16-34-jarigen; de semi-bewuste generatie Z’s en millennials. Maar WaterBear richt zich ook op iedereen die geeft om onze prachtige planeet en de NGO’s die ter plaatse een verschil maken.

 

 

Waterbear is al een succes in het creƫren van bewustwording.
Hoe meten jullie de impact van de projecten die jullie aanbieden?

Veel van onze WaterBear Originals zullen impactcampagnes hebben. We hebben momenteel al een impactcampagne lopen – My Wild Teacher – en er zullen er nog veel meer komen. We hopen storytelling te gebruiken om de naald te bewegen bij grote systemische problemen waarmee de wereld wordt geconfronteerd en we kijken uit naar de uitdaging!

Waterbear werd vorige maand gelanceerd. Waar hopen jullie te
bereiken in de komende vijf jaar?

Bij WaterBear willen we bouwen aan de wereldwijde gemeenschap en bouwen aan een duurzame toekomst; en om de enige geconsolideerde plek te worden voor de volgende generatie verhalenvertellers, filmmakers en goede burgers om hun passie te vinden en te werken om deze te beschermen.

www.waterbear.com

 

Gedeeld door Your Souldier
Pics WaterBear
Januari 2021
CLOSE