MENU

“Ons doel met herschrijfbaar steenpapier? Om zoveel mogelijk natuur te creëren.”

MOYU notebooks

Heb je je ooit schuldig gevoeld over al het papier dat je nog dagelijks gebruikt? Maar vind je het lastig om  aantekeningen op je scherm te maken? Roel Schatorje & Paul Sintnicolaas, oprichters van MOYU Notebooks, vonden de oplossing voor ons probleem! Ze maken notebooks waarmee je zoveel mogelijk aantekeningen kunt maken. Hoe? Door hun notitieboekjes te maken van steenpapier – zodat je ze minstens 500 keer kunt herschrijven! We wilden meer weten en vroegen Roel wat ze hopen te bereiken met hun indrukwekkende duurzame startup.

 

Wat inspireerde je om MOYU Notebooks te starten?

Oké, ik heb hier 2 antwoorden op, die beide waar zijn, maar vanuit een ander perspectief:

1. In mijn werk als bankier raakte ik gefrustreerd door al het papier dat ik gebruikte. Aantekeningen maken tijdens vergaderingen, kleine to-do’s op mijn bureau. Maar de meeste van deze aantekeningen zou ik aan het eind van de dag weggooien. Ik heb ze gedigitaliseerd of ik had ze niet meer nodig. We hebben het veel over plastic voor eenmalig gebruik omdat de plasticsoep zo zichtbaar is. Papier voor eenmalig gebruik of hout is echter iets waar niet veel mensen over praten. Wat eigenlijk best vreemd is, aangezien de papierindustrie drie keer zo vervuilend is als de hele vliegindustrie. Dus ik dacht dat er een oplossing moest zijn. Iets dat mij het voordeel geeft om op papier te schrijven (snel, creatief, flexibel), maar zonder het milieu te schaden. We consumeren bijna alles, terwijl er veel oplossingen zijn die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Herschrijfbaar steenpapier is een van die oplossingen.

2. De liefde voor de natuur. Elke dag hoorde ik nieuws dat me zorgen baarde over hoe we met onze planeet omgaan en ik dacht: ik wil een deel van de oplossing zijn. De natuur heeft een extreme schoonheid die veel mensen niet meer waarderen vanwege hun drukke leven. Ook denk ik dat wij als mensheid volledig losgekoppeld zijn geraakt van de natuur – we zien onszelf er als gescheiden van – daarom doet het ons ook geen pijn als we onze omgeving schade toebrengen. Ik heb echter het gevoel dat we ons in deze golf van opnieuw verbinden met de natuur bevinden, en dit is het perfecte moment om de natuur weer te gaan waarderen en zelfs nieuwe natuur te creëren om essentiële ecosystemen te stimuleren. Met onze producten hopen we mensen te inspireren om weer verliefd te worden op de natuur.

 

 

Op welke manier dragen jullie notebooks bij aan een betere planeet?

Op 3 directe manieren en hopelijk 1 indirect:

1. Het is gemaakt van duurzaam steenpapier, dat wordt geproduceerd zonder bomen te kappen, zonder een druppel water of bleekmiddel te gebruiken en dit hele productieproces vereist slechts een zeer kleine hoeveelheid energie die nodig is voor de productie van gewoon papier. Bovendien heeft steenpapier een Cradle To Cradle Silver-certificaat, wat betekent dat het kan worden gerecycled en hergebruikt. Het recyclingproces van gewoon papier vraagt veel water en energie en is daarom geen duurzame optie of oplossing.

2. Het notitieboekje wordt geleverd met een uitwisbare pen en een schoonmaakdoekje, waardoor het uitwisbaar en herschrijfbaar is. Door de hoge kwaliteit van het steenpapier is het heel gemakkelijk om de inkt erop te wissen en blijven er geen vlekken of vlekken op het papier achter. Door de hoge kwaliteit kan elke pagina meer dan 500 keer worden herschreven.

3. Voor elk verkocht notitieboekje planten we een boom. We bedenken en werken aan nieuwe manieren om onze klanten te betrekken bij onze boomplantprojecten en andere manieren om nieuwe natuur te creëren. Ons doel is om zoveel mogelijk natuur te creëren.

4. Hopelijk kan het ook een communicatiemiddel zijn dat mensen indirect doet nadenken over hun consumptie. Het notitieboekje is een ideaal cadeau met een bijzonder verhaal erachter en we hopen dit verhaal over de hele wereld te verspreiden .

 

Wat is jullie missie met MOYU-notebooks?

Bestrijd papierverspilling om onze natuurlijke wereld en haar unieke ecosystemen te redden en opnieuw te creëren.

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

We hebben een super hoge klanttevredenheid, want hoewel we vaak worden vergeleken met andere uitwisbare notitieblokken, is onze schrijf- en wiservaring compleet anders. Veel mensen hebben uitwisbare notitieboekjes van andere merken geprobeerd, maar ze waren niet blij met deze producten. Toen probeerden ze onze producten en merkten ze een groot verschil (op de best mogelijke manier!). Bovendien ben ik ook super trots op het team waarmee we samenwerken. Iedereen houdt van wat we doen en waar we naar streven. Mooie producten ontwerpen voor een groenere wereld. Om de een of andere reden maakt het me blij dat ik als jonge groep mensen (ik ben de oudje, 30 jaar), we zijn zo gemotiveerd en doen dit met zoveel passie. Het is gaaf om deze gedeelde droom te hebben en deze samen te laten uitkomen.
Gedeeld door Your Souldier
Pics: Moyu Notebooks
November 2020

 

 

CLOSE