MENU

“Ons doel is om onze gaven te gebruiken om het leven van andere te verbeteren.”

J LABEL

De ondernemers Judith en Janneke delen een enorm verlangen naar gerechtigheid en hebben hun carrière veranderd om te doen wat zij dachten dat echt nodig was voor een betere planeet. Ze stopten met hun baan en begonnen hun eigen duurzame modelabel. Vanuit zowel Jakarta als Nederland ontwerpen ze geweldig ogende en bewuste kleding voor vrouwen. Tijd om meer te weten te komen!

Wat is J LABEL?

J LABEL is een eerlijk en duurzaam modelabel voor vrouwen. Het is opgericht door Janneke Honings en Judith van der Wolde, voormalig jurist en advocaat. We tillen gerechtigheid enthousiast naar een hoger niveau. We hebben ons modelabel en webshop gelanceerd in juli 2018, precies tien jaar nadat we elkaar ontmoetten in Jakarta, Indonesië.

 

 

Wat inspireerde jullie om J LABEL te beginnen ?

We houden allebei van mode en we hebben een enorm verlangen om van de wereld een betere plek te maken. Kijkend naar de beschikbare eerlijke en duurzame merken een paar jaar geleden, wilden we iets toevoegen aan de beschikbare opties. We waarderen ethische productie, biologische en duurzame materialen en eerlijke arbeidsomstandigheden in de toeleveringsketen. Elke dag nemen we verantwoordelijkheid voor onze rol in het modesysteem.

 

 

Op welke manier draagt J LABEL bij aan een betere planeet?

J LABEL biedt mode, terwijl we de makers die onder veilige omstandigheden werken een eerlijk loon betalen om ze tegelijkertijd onder goede omstandigheden te laten werken. Daarnaast streeft J LABEL ernaar om op een duurzame manier te produceren, met duurzame materialen. Iedereen die bij onze producten betrokken is, wordt met respect behandeld, werkt in een veilige omgeving en krijgt een leefbaar loon. We gebruiken milieuvriendelijke vezels zoals biologisch katoen, FSC Viscose en kapok en we upcyclen door gebruik te maken van dode voorraad stoffen. Onze stoffen zijn Oeko Tex-gecertificeerd en we blijven kiezen voor de best beschikbare duurzame stoffen die er zijn.

Waar zijn jullie het meest trots op?

Dat we zo ver zijn gekomen, zonder kennis en achtergrond in mode. De weg was nooit gemakkelijk, maar we geloven nog steeds in onze droom en werken hard aan meer succes en een grotere impact in de industrie.

 

 

Hebben jullie advies of tips voor jonge ondernemers die een
(duurzaam) merk willen starten?

Volg je dromen, heb een duidelijke visie, leer onderweg en verwacht nooit dat dingen vanzelf gaan. Je moet heel hard werken en volharden tot succes. Verlies je dromen niet uit het oog.

www.jlabel.com

 

 

 

Gedeeld door Your Souldier
Pics – J-LAB3L
Juli 2020

 

 

 

 

CLOSE