MENU

Offline weer cool maken!

De Socialbox

Tegenwoordig lijkt het erop dat we geen normaal gesprek kunnen voeren zonder dat iemand minstens 3 keer per minuut naar zijn telefoon kijkt. We verliezen focus en interesse in wat er werkelijk voor ons ligt.  Evert-Jan en Lobke vonden het tijd om er iets aan te doen en creëerden De Socialbox – een mooi vormgegeven box voor je telefoon zodat je hem niet altijd kunt pakken. Best part – de doos wordt geleverd met een waxinelichtje om een extra rustige sfeer te creëren.

 

Wat inspireerde jullie om De Socialbox te starten?

Evert-Jan en Ik zijn een aantal jaren geleden gestart met het idee van De Socialbox. Nadat we op een verjaardag van oma geconfronteerd werden met het beeld dat iedereen om zijn telefoon zat, dachten we: ‘dit kan toch niet langer zo?’. Waar is het echte contact? Waar is de aandacht voor elkaar en voor onszelf? Steeds meer wordt er duidelijk wat de negatieve effecten zijn van ons smartphone gebruik. Hier wilde we wat aan doen. We willen niet alleen onszelf maar ook anderen helpen bewust om te gaan met onze telefoon.  Zonder telefoon leef je meer, zie je meer, word je creatiever, heb je fijnere en diepere gesprekken met elkaar en ben je niet continu overprikkeld. Dat is de reden waarom we zijn gestart met de Socialbox.

 

 

Op welke manier draagt De Socialbox bij aan het welzijn van mensen?

Door een product te maken die speciaal bedoeld is om te telefoon in te leggen, creëer je een bewustwording bij de gebruiker. Dat is iets heel anders dan wanneer je je telefoon in een laatje legt.

Wij maken er een ritueel van. Met aandacht je telefoon wegleggen zorgt voor een gevoel van rust. Je hebt de controle terug. Niet meer onbewust je telefoon er bij pakken en 3x dezelfde app openen. Nee, door het kaarsje op de deksel kies je er bewust voor je telefoon er weer bij te pakken. Je zult merken dat de barrière groter is en je daardoor nog wel even 2 x nadenkt, heb ik mijn telefoon nu echt nodig? Of is het mijn verslaving die roept? Kan ik nog eventjes genieten van de rust? Met de Socialbox willen we dus echt bewustzijn bij de gebruiker aanwakkeren. Nadenken over je acties en zelf de controle in handen hebben. Telefoon verslaving is op het moment veel groter dan we denken. Vooral jongeren kampen met depressies, sociale druk, eenzaamheid en onzekerheid door wat er allemaal te zien is op het wereld wijde web. Daarnaast zorgen de hoeveelheid prikkels voor onrust en stress.

 

 

Wat is jullie doel met De Socialbox?

Offline weer cool maken! Ons ultieme doel is dat mensen weer een beetje meer gaan leven in plaats van zich laten leven. We hopen dat heel Nederland straks de Socialbox kent en de voordelen ervan inziet.

We willen ons blijven ontwikkelen. Zo zijn we bezig met het maken van stralingsvrije telefoonhoesjes om mee te nemen. Zodat je ook onderweg, op je werk of tijdens het wandeling de bewuste keuze kunt maken om offline te gaan. We hebben daarnaast grootse plannen waar we nog niet teveel over kunnen vertellen. Maar denk aan een Socialbox waar je niet je telefoon in stopt, maar waar je zelf in kunt.

 

 

Waar zijn jullie tot nu toe het meest trots op?

Elke keer wanneer we bij een bestelling een persoonlijk kaartje schrijven voelen wij ons trots en dankbaar. We hebben in de afgelopen 2 jaar al zoveel mooie bestellingen gehad, daar krijgen we echt energie van! Daarnaast zijn we enorm trots op de stappen die we elke keer maken. Van het design van de producten, tot het door ontwikkelen van nieuwe producten zoals de Socialbox keramiek en de telefoon sleaves die eraan komen. We zijn trots op onze doorzettingsvermogen. Toen we 2 jaar geleden begonnen met de Socialbox kregen we nog wel eens te horen, je kan hem toch ook wegleggen? Of, denken jullie echt dat mensen hier behoefte aan hebben? Dat motiveerde ons juist om door te gaan. Omdat wij echt geloven in de Socialbox, en met ons inmiddels heel veel mensen. We zijn ook enorm trots dat zoveel bladen over ons wilde schrijven, dat bevestigde we dat er zeker behoefte is aan de Socialbox.

www.desocialbox.nl

 

 

Gedeeld door Your Souldier
Pics De Socialbox
November 2020

 

CLOSE