MENU

“Massaproductie vervangen door producten waar je verliefd op wordt!”

Masters & Crafters

‘A match made in sustainable heaven.’ Jouw droomidee delen met ontwerpers, vakmensen en andere creatieve harde werkers die niet kunnen wachten om met jouw project te beginnen. Jeanne van der Zee creëerde online platform Masters & Crafters om klanten en makers te matchen voor producten die kunnen worden gekocht of nog ontworpen moeten worden. Haar doel? Handgemaakte producten weer populair maken, voor eerlijke kansen en een duurzamere planeet. We vroegen Jeanne meer over haar geweldige initiatief.

 

Wat inspireerde je om Masters & Crafters te starten?

Het idee van Masters & Crafters kwam tot bloei toen ik het maakproces begon te delen met mijn klanten die me bezochten in mijn keramiekatelier. Omdat ze hun ideeën konden vertellen en ik ze tijdens het maakproces foto’s stuurde, waren ze er getuige van dat hun idee tot leven kwam. Toen het product eenmaal klaar was en mensen het oppakten, kon ik een grote glimlach op hun gezicht zien! Toen realiseerde ik me keer op keer dat handgemaakte producten, met andere woorden; producten gemaakt met liefde en een verhaal, brengen vreugde en meer mensen zouden hiervan moeten weten. Het idee voor Masters & Crafters was geboren.

We hadden toen alleen plannen om een zoekmachine te bouwen om makers te vinden die maatwerk maken. Toen de ramp met containers op de Noordzee plaatsvond, hebben we besloten om ook een marktplaats voor handgemaakte goederen op onze website te hebben. We vonden het belangrijk dat klanten de mogelijkheid hadden om producten lokaal en online te kopen als alternatief voor massaproductie. Makers hebben geen grote toeleveringsketens, er is geen tussenpersoon die voorraad nodig heeft om in hun winkel te presenteren en de maker kan vanuit de vraag produceren.

 

 

Waarom zouden mensen handgemaakte producten verkiezen boven massaproductie?

Bij Masters & Crafters vinden we dat klanten moeten beslissen hoe een product eruit moet zien en welke (duurzame) materialen er gebruikt moeten worden! Wij geloven dat als producten met liefde, aandacht en zorg worden gemaakt, ze van betere kwaliteit zijn. Als een handgemaakt goed stuk gaat, kan dit vaak worden gerepareerd. En je wilt dat het wordt gerepareerd, omdat je van je item houdt! We hopen mensen in Europa (en wereldwijd) aan te moedigen om massaproductie te vervangen door producten waar ze verliefd op zullen worden – die een leven lang meegaan. Wij geloven dat mensen de co-designers van producten zijn. Dit helpt om onze consumptiemaatschappij te heroverwegen, waardoor we bewustere kopers worden.

 

 

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

De steun die we krijgen vanuit onze gemeenschap en de manier waarop de makers samenwerken, zelfs voordat we onze grote lancering hadden. Onze makers zijn erg gepassioneerd over hun werk en delen deze liefde voor hun vakmanschap met andere makers. Ze denken niet in competitie, maar in samenwerking. Ze werken samen aan projecten of inspireren elkaar als er vragen zijn.
Het was een lange weg om deze vrij gecompliceerde website helemaal opnieuw te bouwen (geen sjablonen!), Om hem te zien werken en het matchen van consumenten en makers maakt het de moeite waard!

Wat is je missie met Masters & Crafters?

We willen handgemaakt en op maat gemaakt net zo populair maken als vroeger. Handgemaakt zou een normale optie moeten zijn in de hoofden van de consument.

Gedeeld door Your Souldier
Foto’s: Masters & Crafters
November 2020

 

CLOSE