MENU

“Laten we samen de wereld weer in bloei zetten.”

Marie Bee Bloom

Mondkapjes creëren die bijdragen aan een betere wereld – met die gedachte werd Marianne de Groot op een ochtend wakker. Het bleef niet bij een idee want inmiddels is Marie Bee Bloom een feit. 100% afbreekbare mondkapjes mét bloemenzaadjes erin. Marianne haar doel? De wereld weer in bloei zetten.

 

Wat inspireerde jou om deze mondkapjes te maken?

Al jaren stoor ik mij, en velen met mij, aan de plastic soep in de oceaan. En niet alleen daar, als je op straat loopt – je komt overal troep tegen. Stranden vol plastic – niet om aan te zien. Ik werk al 20 jaar met veel plezier als grafisch ontwerper en ben me ervan bewust dat sommige van mijn printwerken ook in die oceaan zullen liggen. Weet je wat dacht ik – misschien wordt het tijd dat ik mijn creativiteit in ga zetten voor een betere wereld. Ergens in oktober werd ik wakker met het idee om deze mondkapjes te maken. Uiteindelijk na een paar maanden besloot ik het gewoon te doen, met Marie Bee Bloom als resultaat.

 

 

Hoe dragen deze mondkapjes bij aan een betere wereld?

Ik ben echt uitgegaan van de gedachte – laten we iets doen voor de bijen die hard nodig zijn voor de biodiversiteit. Laten we samen vanuit deze crisissituatie de wereld weer in bloei zetten. Daarmee komt de balans terug. Dat is misschien ook wel de achterliggende gedachte – wij zijn allemaal losgeraakt van de natuur waarin we leven. Sommige mensen bellen mij met de vraag als zij vandaag dit mondkapje in de grond stoppen of er dan morgen een groot veldboeket uitkomt. Grappig, maar ook schrikbarend! Wij zijn niet meer connected met de natuur en dat is ook de boodschap – wij zijn onderdeel van een groter geheel en we moeten daar beter voor gaan zorgen. Dus in een tijd waarin we allemaal een mondkapje moeten dragen dacht ik, hoe kunnen we dat omturnen naar iets goeds. Het is gewoon een stukje bewustwording – laten we met elkaar zien hoe mooi de natuur is, wat het ons geeft en wat we zelf kunnen betekenen.

 

Hoe vaak kunnen de mondkapjes gedragen worden?

Je kan het mondkapje niet wassen of strijken en moet uiteindelijk weggegooid worden. Officieel is het 1 keer dragen, het blijft een wegwerp mondkapje. In dit geval gaat het over een mondkapje met een verhaal om de natuur te helpen. Er zijn mensen die het 1 keer dragen, andere dragen het veel vaker.

 

 

Wat is jouw missie met Marie Bee Bloom?

Mensen bewust laten worden dat we één zijn met de natuur. Door op een andere manier naar iets te kijken, kom je op ideeën die leuk zijn en waarmee je de wereld verder kan helpen. Als je écht overtuigt ben van een idee, ga het doen! 9 van de 10 keer kan het mislukken, maar die ene keer niet! Lef wordt altijd beloond. Natuurlijk gaan er dingen mislukken, maar het lef dat eronder zit is altijd positief.

 

Mondkapjes bestellen of meer info?

www.mariebeebloom.com

 

 

Shared by Your Souldier
Pics Marie Bee Bloom
Maart 2021
CLOSE