MENU

“Ik wil mensen inspireren in het nu te leven.”

Amy Maye Art

Een eyecatcher zonder dat het teveel aandacht vraagt. Dat is wat de kunst van Amy Maye Art uitstraalt. Gelukkig is dat ook precies de bedoeling want de doeken zijn gemaakt om mensen even stil te laten staan in het hier en nu. Om even die rust en kalmte terug te vinden. Amy vertelt ons meer over haar mooie werk.

 

Wat inspireerde jou om Amy Maye Art te beginnen?

Eigenlijk ben ik al heel mijn leven creatief bezig. Ik kom uit een creatieve familie en ben altijd gestimuleerd door kunst, cultuur en anders kijken naar bepaalde dingen. In mijn uiteindelijke carrière ben ik ook niet voor niets beland in het creatieve vak. Ik werk als creative voor verschillende merken en bedenk content campagnes. Mijn kracht ligt echt in het concept denken en het bouwen aan iets waar ik in geloof. In het verleden heb ik zo mijn eigen sieradenmerk gehad (SHE HAS A GUN) en een gezonde snack geïntroduceerd op de markt: SUPERBITE. Ik heb altijd geloofd dat er in mijn leven een aantal ideeën op mijn pad gaan komen en dat één daarvan mijn gouden ei zou zijn. Eentje die mij in alle opzichten geluk brengt. Maar vooral een gevoel van dit klopt, het gevoel vinden dat alles gewoon vanzelf gaat. Ik was altijd al aan het schilderen en toen ik besloot iets leuks voor mezelf aan de muur te maken, kreeg ik daar zoveel positieve feedback op dat ik dacht: ik ga ervoor. Want iets dat ik ervaar in mijn baan als creative is dat je altijd in je hoofd bezig bent. Ik ben altijd aan het denken. Denken denken denken. En dat is best wel vermoeiend. Leuk, maar vermoeiend. Wanneer ik mijn kunst maak ben ik aan het doen… en vooral niet aan het denken. Het komt vanzelf. En dat is een magische manier van leven.

 

 

Wat wil je uitstralen met je werk?

Rust, kalmte, even ademhalen, even stilstaan en genieten van het nu. Mijn schilderen zijn niet opvallend. Ze ’blenden’ meer in de omgeving. Ze stralen rust uit maar complimenteren een interieur wel. Dat is wat ik wil uitstralen met mijn kunst: je eigen rust momentje.

 

 

Waarom is het belangrijk voor jou om mensen te inspireren in het nu te leven?

Omdat nu het moment is dat ultiem geluk, tevredenheid en rust wordt ervaren. De naam voor mijn kunst is AMY MAYE, Amy is mijn eigen naam en Maye die van mijn dochter. Dat is niet voor niets, want zij is de inspiratie van alles, maar zij zorgt er ook voor dat wanneer ik met haar ben ik volledig in het moment leef, in het nu. Dan ben ik ultiem gelukkig. Geen zorgen, geen stress, niemand die iets van me wil, maar gewoon zij en ik. Samen. En dat beleef ik ook met mijn kunst. Alleen ik en het doek. Heerlijk.

 

 

Je bent onlangs begonnen, waar ben je tot nu toe het meest trots op?

Nou ik ben er vooral trots op dat ik het gewoon heb gedaan! Net als met eigenlijk alles, ben ik er gewoon headfirst in gedoken. Zonder een plan maar ook zonder angst. Daar ben ik voornamelijk heel erg trots op. Ik geloof er heilig in dat je je eigen toekomst kan schrijven. Ik heb daar lang moeite mee gehad, maar door de afgelopen maanden, en wat er al is gemanifesteerd door een positieve en can do mindset, heb ik er volle vertrouwen in dat mijn ideale toekomst beetje bij beetje vorm krijgt.

Onder de indruk?
www.amymaye.com

 

Shared by Your Souldier
Pics Amy Maye Art
March 2021

 

CLOSE