MENU

“Alles is energie. Als je dit niet alleen begrijpt maar ook écht voelt, dan ligt de wereld aan je voeten.”

 

Het roer helemaal omgooien. Ondanks haar fijne baan in het bedrijfsleven, kwam er een moment waarop Stéphanie Floor zich realiseerde dat ze opzoek was naar meer zingeving. Ze kwam tot het inzicht dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is en besloot zich hier meer in te verdiepen. Inmiddels werkt Stéphanie vanuit haar praktijk in Baarn als natuurgeneeskundig therapeut met als doel het in balans brengen van lichaam, ziel en geest. Stéphanie gelooft daarbij in het zelfhelende vermogen van het lichaam, waarbij ieder mens uniek is en zo ook zijn of haar klachten.

 

Hoe ben jij zelf in aanraking gekomen met natuurgeneeskunde?

Dat is zo’n twaalf jaar geleden. Ik had een huis- tuin- en keuken klacht die maar niet overging. Iemand adviseerde me om eens langs een bioresonantie therapeut te gaan. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik sta altijd open voor nieuwe dingen en ook hier was ik wel nieuwsgierig naar. Gelukkig maar, want binnen drie weken was ik van mijn klacht af. Mijn eerste reactie was boosheid, waarom wist ik niet dat dit bestond? Hoe kan dit? Mijn tweede reactie was echter, oké maar dit is magisch! Dit zouden veel meer mensen moeten weten, dit kan hét verschil maken in levens. Op dat moment is er bij mij een vlammetje aangegaan en die is tot op de dag van vandaag niet meer gedoofd. Sterker nog, de vlam is alleen maar groter geworden.

Ik ben toen begonnen met een cursus natuurvoeding, en vanuit daar kwamen meerdere cursussen wat uiteindelijk leidde naar een opleiding. Ondertussen had ik gewoon een (hele leuke) baan in het bedrijfsleven. Toch miste ik zingeving – om écht iets te kunnen betekenen voor mensen. Dit maakt dat ik vorig jaar mijn baan heb opgezegd en mijn eigen praktijk ben gestart. Neemt echter niet weg dat ik dit een moeilijke keuze vond. Het was een keuze die eigenlijk al langer speelde, maar doordat ik mijn opleiding nog niet had afgerond kon ik deze steeds (veilig) uitstellen. Nu ik mijn diploma had moest ik voor mijn gevoel met de billen bloot. Ik realiseerde me dat ik op basis van angst bepaalde keuzes niet maakte. Het besef dat ik mij op mijn sterfbed zou realiseren dat ik dingen niet gedaan zou hebben door angst maakte iets wakker in mij.  Ik heb er toen voor gekozen om mijn ogenschijnlijke zekerheden los te laten en te vertrouwen op mezelf. Dat was voor mij een doorslaggevend besluit – controle loslaten en vertrouwen.

 

 

Wat doe je als natuurgeneeskundig therapeut precies?

Mijn aanpak is kenmerkend voor twee dingen – het holistische en naar het fysieke lichaam kijken als één systeem. Als we het hebben over het holistische, hierbij kijk ik naar een klacht vanuit een fysiek/lichamelijk aspect, maar ook vanuit geest, emoties en de ziel. Die drie samen zorgen mijns inziens voor de optimale gezondheid en dat jij lekker in je vel zit. Ik geloof bijvoorbeeld dat bij elke lichamelijke klacht er ook een emotie aan ten grondslag ligt. Het is vaak een boodschap van je lichaam die jou iets wil vertellen. Als je je niet alleen bewust wordt van de emotie, maar deze ook doorleeft en los kan laten, zal de klacht ook verdwijnen. Als je bijvoorbeeld klachten hebt in je maag gaat het over het leven verteren. Je galblaas is vaak gekoppeld aan opborrelende woede, vandaar ook het gezegde Je gal spuwen. Je nieren en je blaas gaan over het opkroppen van emoties. Kinderen die vaak in bed plassen kunnen overdag hun emoties niet goed kwijt. Dit doen ze dus ’s nachts door in bed te plassen.

Als we kijken naar het fysieke aspect, dan kijk ik naar jouw hele lichaam. Jij kan bijvoorbeeld buikpijn hebben, maar dat betekent niet dat de oorzaak ook in jouw darmen ligt. Het zou al in je maag kunnen beginnen doordat jij je eten niet goed verteert. Ik wil het hele lichaam in kaart brengen en de oorzaak oplossen. Ook kijk ik dan naar eventuele tekorten en verstoringen in het lichaam en hoe dat met elkaar samenhangt. Die puzzel iedere keer weer leggen is niet alleen leuk, het is ook magisch. Het hele lichaam is magisch.

In mijn praktijk ga ik ervanuit dat alles energie is, dit is ook de leer van de kwantumfysica. Alles heeft zijn eigen vibratie, ook wel frequentie genoemd. Zichtbaar en onzichtbaar. Zo hebben gedachten, organen, cellen en de woorden die we spreken allemaal een eigen frequentie. Ik kan dit meten en ook beïnvloeden. Negatieve gedachten, bijvoorbeeld, kunnen je ziek maken, maar positieve gedachten kunnen je ook beter maken. En zo werken je lichaam en geest ook weer samen. Ik pas verschillende behandelingen toe in mijn praktijk. Bioresonantie, orthomoleculaire therapie,  homeopathie en energetische therapie. Met het bioresonantie apparaat kan ik alle fysieke aspecten van jouw lichaam meten om vervolgens te behandelen. Als er een frequentie verstoord is kan ik met het apparaat weer de juiste frequentie naar jouw lichaam toesturen. Door het zelfhelende vermogen van jouw lichaam gaat alles weer functioneren en zal het weer in de juiste frequentie gaan trillen. Alles is energie. Als je deze zin niet alleen begrijpt maar ook echt voelt, dan ligt de wereld aan je voeten.

 

 

Wat voor tips geef jij jouw cliënten als het gaat om levensstijl?

Ik zeg altijd gekscherend – ik ben niet roomser dan de paus.  Zelf pas ik de 80-20 regel toe. 80% gezond eten en leven, 20% ongezond.  Als je dingen wilt veranderen in je leven, moet je je er bewust van worden. Ik adviseer mensen de 80-20 regel en dan benadruk ik ook dat ze echt van die 20% moeten genieten, dat maakt het minder schadelijk. Dus neem lekker dat wijntje en geniet ervan! Ik zal niemand vragen om van de één op andere dag zijn of haar hele levensstijl helemaal om te gooien – dat geeft alleen maar stress. Word bewust van je levensstijl en begin dan klein met bijvoorbeeld 3 dingen.  Nog een tip die ik graag geef is om drie keer per dag te eten – dit houdt je bloedsuikerspiegel goed in balans. Het is een fabel dat we meer dan 3 keer per dag zouden moeten eten.  Kijk ook eens naar je verzorgingsproducten. We krijgen enorm veel gifstoffen binnen die niet goed voor ons zijn. Begin bij je deodorant en kies een natuurlijke variant, zonder aluminium en parabenen. En tot slot, om stress te verlagen, geef ik als advies om je telefoon niet meer op je nachtkastje te leggen. Los van de straling geeft het enorm veel prikkels. In bed is het juist de bedoeling dat we opladen en herstellen van de dag. Volledig in het moment zijn, even kletsen met je partner en wie weet wat nog meer…

Wat hebben de afgelopen 10 jaar jou gebracht?

Ongelofelijk veel. Ik was opzoek naar meer zingeving en dat is gelukt doordat ik nu echt een verschil kan maken. Ik ben nieuwsgierig, ik ontwikkel me graag en ik leer dan ook continue. Het is me gelukt om meer vanuit vertrouwen te gaan leven, ik heb de controle grotendeels los kunnen laten. Lukt dat altijd? Nee, maar ik weet inmiddels wel goed hoe ik weer bij mijn vertrouwen kom. Inzien dat alles energie is heeft er dus ook voor gezorgd dat mijn eigen frequentie verhoogd is. Ik prijs mij heel gelukkig met de inzichten en inspiratie die ik krijg doordat er veel mensen altijd op mijn pad komen, leuke motiverende collega’s, inspirerende leraren, boeken, mijn gezin, vrienden en familie. Zij zijn allemaal op hun eigen unieke manier mijn inspiratie om meer vanuit de frequentie liefde te leven om een betere versie van mijzelf te zijn. Ik ben heel benieuwd wat mijn pad mij nog gaat brengen!

 

 

Wat hoop je mensen te geven?

Ik hoop dat mensen zich gezond en lekker in hun vel (gaan) voelen. Dat ik hun zelfhelende vermogen weer mag aanzetten. Uiteindelijk doet het lichaam het zelf en ben ik slechts de begeleider. Aan mij om de juiste prikkels te geven. Door bij mij te komen, pakken mensen weer de verantwoordelijkheid over hun eigen gezondheid terug. Zowel voor hen als voor mij een groot cadeau.

www.stephaniefloornatuurgeneeswijze.nl

 

Gedeeld door Meanwhile/Anneloes van Vliet
November 2022
Foto’s Stéphanie Floor
CLOSE