MENU

“Het leven an sich is voor mij denk ik de grootste bron van inspiratie.”

The Slow Five met Michael Pilarczyk

What you imagine you become. Dat is de geloofsovertuiging van Michael Pilarczyk – schrijver en spreker over bewustzijn, persoonlijk succes, meditatie en mindset. Tijdens een zeilreis van 4 jaar kwam Michael tot veel spirituele inzichten. Na ontmoetingen met meerdere spirituele leraren realiseerde Michael zich dat er een missie op hem wachtte – zijn filosofie en strategie voor een gelukkig en succesvol bestaan overbrengen op anderen. Inmiddels is Michael auteur van Dansen in de Hemel en Master Your Mindset – gebaseerd op zijn levenservaring en de wijsheid van zijn vele leraren. Michael heeft samen met zijn vriendin Cindy Koeman de Mastermind Academy opgericht. Ook willen zij samen de wereld mooier en liefdevoller maken met hun meditatie app – Meditation Moments. Geïnspireerd door Michael zijn overtuiging wilden wij graag weten hoe hij zelf zijn leven bewust vorm geeft.

 

Wat houdt een bewust leven in voor jou?

Heel goed kunnen zien en voelen wat er gebeurt. Waarnemen zonder oordeel, je gevoel en je gedachten niet laten vertroebelen door je conditionering en ruis van buitenaf.

Hoe leef jij een bewust leven als het om body, mind & soul gaat?

Eerlijk zijn, tegen jezelf en tegen anderen. Dus niet alleen denken en willen dat je gezond leeft en eet, maar dat ook echt doen. Ziel is een zeer complex iets. Het heeft niet zoveel zin om je daarmee bezig te houden als je body en mind nog niet begrijpt. En mind is ook niet eenvoudig. Maar daarover heb ik een boek geschreven, Master Your Mindset.

Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, dus door de week heen echt voldoende groeten en fruit. Ik eet geregeld rauwe groeten, in elk geval veel groenten, salades, fruit, maar ook best af en toe pasta of Indiaas. Thais of een satéetje. Ik drink een liter of 3 water per dag. Ik beweeg, door te wandelen, door de dag heen rek en strek oefeningen te doen (kort maar wel doen), ademhalingsoefeningen, natuurlijk mijn meditatie momentjes. Ik maak me niet meer zo snel druk over zaken, wat anderen doen en vinden interesseert mij niets, ik ben met mijzelf bezig en niet met anderen, ik besteed mijn tijd zo efficient mogelijk, ik werk veel uren, veel aan de app de laatste maanden, maar doe dat met aandacht. Dus alles wat ik doe, doe ik met zoveel mogelijk aandacht en ik laat mij niet afleiden. En ik neem geregeld tijd om mijn hoofd leeg te maken en écht na te denken over zaken, zodat ik inzichten en ingevingen kan ontvangen. En daarvoor is rust en stilte nodig.

Hoe leef jij een bewust leven als het om de planeet gaat?

We leven heel erg met en in de natuur. Dus we hebben veel meer verbinding met de natuur dan de meeste mensen. Ik kijk ook heel erg naar patronen in de natuur en probeer op die manier te leven. Accepteer dat iets afsterft en voorbij gaat. En begrijp dat alles in beweging is. Een oude, bijna dode boom nog in leven proberen te houden is tegen de natuur. En alles wat tegennatuurlijk is creëert weerstand. Daarom is er in onze wereld veel weerstand, we leven te weinig volgens de wetten van de natuur.

Wie of wat is voor jou altijd een grote inspiratiebron geweest?

Dat zijn er velen. Vele leraren, maar ik haal ook veel inspiratie en lering uit wat ik dagelijks om mij heen zie, wat er in de wereld gebeurt, hoe mensen denken en reageren, een waardevolle bron om wijsheid uit te vergaren. En als je namen wilt; Alan Watts, Napoleon Hill, Wayne Dyer, Rajshree Patel, Tony Robbins, Bob Proctor, Dan Peña en Egon Massink. Maar het leven an sich is voor mij denk ik de grootste bron van inspiratie. Je hebt het grootste geschenk in handen, waarvan je weet dat het niet lang duurt. Maak daar het mooiste van, vandaar ook Leef Je Mooiste Leven! En dat is wat ik altijd heb gedaan, doe en altijd zal doen.

Wat voor iemand hoop je te zijn geworden als je ooit op je leven terugkijkt?

Ik kijk elke dag terug en vooruit. Ik ben zeer content met wie ik ben op dit moment. En als je dat bent, ben je gelukkig en voldaan. Ik heb veel geleerd, veel inzichten opgedaan, veel kennis en wijsheid. Dat is een groot goed. Maar het leerproces was lang en niet altijd eenvoudig. En dat ik die kennis mag doorgeven aan heel veel andere mensen, dat is ook een mooi geschenk. Dat geeft mijn leven nog meer zin, want nu ben ik in staat om vele duizenden mensen ook op weg te helpen naar ‘hun mooiste leven’.

www.michaelpilarczyk.nl

 

Shared by Your Souldier
Pics – Michael Pilarczyk
April 2021

 

CLOSE