MENU

“Fietsen en bloemen kunnen letterlijk de wereld redden.”

The Flower Bike Man

Iedereen die ooit Amsterdam is geweest, is ze ongetwijfeld een keer tegengekomen. De Flower Bikes van Warren Gregory, alias The Flower Bike Man. Deze geweldige, fantasierijke fietsen toveren automatisch een glimlach op je gezicht. Gelukkig is dat één van Warren’s missies – gratis glimlachen verkopen, want hij gelooft dat we op die manier negatieve energieën van elke dag kunnen compenseren. Warren deelt met ons waarom hij jaren geleden begon met het versieren van zijn eerste fiets.

Wat inspireerde je om deze flower bikes te gaan maken?

Nou, het zal geen geheim moeten zijn dat Amsterdam mijn fietsen inspireerde. Maar het was omdat mijn vrouw Michelle haar fiets kwijt bleef raken op centraal station. Ik heb de eerste fiets 18 jaar geleden voor haar gemaakt. Ze lijdt aan epilepsie en ze heeft haar carrière hierdoor lang geleden moeten stoppen. We keerden terug naar Florida, VS. Daar raakte ze verdwaald in haar eigen stad. Dus ik gebruikte decoratieve fietsen om haar weg te markeren.

Wat hoop je mensen te geven als ze naar je fietsen kijken?

Blijkbaar vonden mensen het idee van de bloemenfietsen leuk en in 18 jaar heb ik meer dan 300 verschillende soorten gemaakt. Van computers tot schelpen, krabbenvallen, platen, alles. Nu zie ik wat mensen leuk vinden aan wat ik doe. Het was nooit voor anderen bedoeld, maar ik accepteer dat nu. Ik realiseerde me dat mensen er gelukkiger van zijn, dus ik kan niet stoppen.

Waar ben je het meest trots op?

Michelle kan niet veel meer buiten komen, ze kan zich niet veel van haar leven herinneren. Elke dag verliest ze meer. Waar ik het meest trots op ben, is dat ik weet dat Amsterdam Mijn Michelle nooit zal vergeten.​

Dus nu weet je waarom ik doe wat ik doe. Liefde is waarom.

Volg Warren en zijn waanzinnige fietsen hier!

 

Gedeeld door Your Souldier
Foto’s Warren Gregory
April 2021

 

CLOSE