MENU

“Er staan miljoenen op mijn brein bankrekening en daarom voel ik me schathemeltjerijk.”

The Slow Five met Juliette Schraauwers

Ondernemend, gedreven, vol passie en een ras optimist – dat is Juliette Schraauwers. Zij gaat door het leven als Vrijheidsmiljonair – altijd opzoek naar vrijheid én een eerlijke wereld. Juliette runt al tien jaar haar eigen Branding Agency Brand It Forward – branding voor duurzame en sociale merken.  Momenteel is Juliette bezig met het opzetten van de NOWSCHOOL – een school waar kinderen in veel vrijheid leren hoe zij een duurzame wereld kunnen bouwen. Onder de indruk zijn wij van deze inspirerende duizendpoot en daarom wilde wij heel graag weten wat haar visie is op een bewust leven, onze so called Slow Five.

Wat houdt een bewust leven in voor jou?

In een wereld die overuren draait is het voor mij heel fijn om te leven volgens het ritme van de natuur. Je lichaam bevat allemaal interne klokken en de natuur bevat allemaal externe klokken. Door onze uitvindingen zoals kunstmatig licht, computers, auto’s etc. leven we steeds verder van dit natuurlijke ritme. De natuur, dus ook ons lichaam bevat een enorme intelligentie. Zo beginnen de vogeltjes ’s morgens te fluiten en vouwen de bloemblaadjes open, ook in ons lichaam zijn organen actief of in rust verspreid over 24 uur.

Hoe leef jij een bewust leven kijkend naar body, mind & soul?

Ik probeer heel bewust mijn leven af te stemmen op dit natuurlijke ritme in mezelf en het natuurlijke ritme waarmee ik verbonden ben. Zo hanteer ik elke 24 uur een zelfde cyclus waardoor mijn lichaam rust ervaart en mee beweegt op dat ritme. Zo word ik iedere dag om dezelfde tijd wakker en rond dezelfde tijd ’s avonds moe, om maar even twee hele simpele dingen te noemen. Mijn body, mind & soul zijn dus onderdeel van de natuur. ’The River is me and I am the river’ zoals het Maori gezegde dat zo mooi verwoord. We are all one en je kunt besluiten daar tegen te vechten of daar in mee te gaan. Daarnaast ben ik me heel bewust van mijn mindset en hoe ik in het leven sta. Ik geloof dat je met je eigen mindset je leven kan maken of kraken. Wat je gelooft over jezelf is wat je uiteindelijk wordt. Je kunt er in geloven dat je niks kan, omdat je keer op keer teleurgesteld wordt, of je kiest ervoor om in jezelf te geloven en daar ook naar te handelen. Your mind is such a powerful tool. Je kunt je hersenen zelfs voor de gek houden; als je je voorstelt dat je een auto-ongeluk meemaakt, dan vinden je hersenen het heel moeilijk om te onderscheiden of het echt is of nep – en nemen je hersen het dus aan als waarheid. Hetzelfde geldt voor positieve dingen, als je doet alsof je al iets bent wat je graag wilt worden, dan houd je daarmee je hersenen voor de gek en wennen je hersenen al aan dat idee. Je hersenen zijn enorm neuroplastisch en altijd in staat om nieuwe verbindingen te leggen. Daarom investeer ik heel veel in mijn mindset, er staan miljoenen op mijn brein bankrekening en daarom voel ik me schathemeltjerijk.

 

 

Hoe leef jij een bewust leven als het om de planeet gaat?

Ik probeer in al mijn keuzes eco-systemisch te denken. Als ik dit doe, wat voor impact maak ik daar dan mee. Dit doe ik bewust op alle gebieden in mijn leven. Zo ben ik bezig met het bouwen van een duurzaam en gezond huisje, run ik een Branding Agency voor Duurzame & Sociale merken, zet ik me actief in om een duurzame school op te zetten in Nederland en vlog ik dagelijks over mijn levenslessen en inzichten. Op dit moment gebruikt de gemiddelde mens 3,3 aardes in plaats van binnen de draagkracht van 1 aarde te blijven. Met alle gevolgen van dien. Daarom is het mijn persoonlijke missie om mensen te leren voor zichzelf, de ander en de aarde te zorgen, zodat de aarde ook voor ons kan zorgen. Ook ik ben nog niet perfect want ik gebruik nog steeds 1,4 aardes, maar ik doe er in ieder geval alles aan om de duurzame transitie te versnellen.

Wie of wat is voor jou altijd een grote inspiratiebron geweest?

Dit is echt een hele moeilijke vraag. Ik laat me door heel veel verschillende mensen inspireren, van Jane Goodall tot Simon Sinek, Tim Ferris, Tony Robins en Oprah Winfrey. Ik denk dat muziek me onbewust nog meer inspireert zoals Erykah Badu, ik luister de hele dag muziek en ben altijd opzoek naar nieuwe muziek om mijn ziel te verrijken. Grappig genoeg onthoud ik niet snel ’teksten’ uit boeken of artikelen, maar er zijn heel veel nummers die ik van voor tot achter helemaal mee kan zingen. Ze beklijven en worden onderdeel van mijn zijn. Ik leef muziek.

 

 

Wat voor iemand hoop je te zijn geworden als je ooit op je leven terugkijkt?

Ik woon over 40 jaar waarschijnlijk niet meer in Nederland. Mijn ambities voor Nederland zijn nu nog te groot om al te vertrekken. Ik wil eerst nog heel veel waarde toevoegen in Nederland. Later heb ik samen met een geweldig team in iedere provincie een NOWSCHOOL opgezet. Ik heb mijn hypotheek versneld afbetaald, waardoor ik mijn handen vrij heb om mee te denken met andere business concepten die de wereld duurzamer en beter maken. Ik reis op duurzame wijze (CO2) neutraal de wereld over opzoek naar duurzame initiatieven en deze kennis deel ik op andere plekken op de wereld.

Ik hoop dat ik een enorme bijdrage en waarde heb geleverd aan een meer holistische wereld. Waarin de nieuwe generatie opgegroeid is vanuit bewust denken en handelen.

www.julietteschraauwers.com

 

Gedeeld door Meanwhile
Pics – Juliette Schraauwers
Januari 2021

 

 

 

CLOSE