MENU

“Een bewust leven is voor mij het omgekeerde van je laten leven.”

The Slow Five met Giel Beelen

Het gevoel dat je meer uit het leven kan halen. Dat inspireerde misschien wel de bekendste radio DJ van Nederland Giel Beelen om het platform Kukuru te starten. Op zoek naar wat mensen inspireert om verbindend en spiritueel te willen leven. Na zijn vele inzichten waren wij vooral benieuwd hoe Giel zelf kijkt naar een bewust leven.
Vol enthousiasme vertelt Giel ons zijn bijzondere visie.

Wat houdt een bewust leven in voor jou?

Een bewust leven is voor mij het omgekeerde van je laten leven. Het heft in eigen handen nemen en op je eigen leven neerkijken met een helikopter view. Naar jezelf en je omgeving kijken zonder op dat moment daarin iets te willen veranderen. Het letterlijk bewust worden van het leven dat je leidt.

Hoe leef jij een bewust leven als het om body, mind & soul gaat?

Bij mij is de bewustwording een paar jaar geleden begonnen toen ik niet lekker in mijn vel zat. Ik wist toen niet goed wat ik ermee moest. Er zat echter ook een buikje en dáár wist ik wel iets aan te doen. Ik ben veel gaan sporten en ging me daar automatisch gelukkiger door voelen. Ik realiseerde me dat je alles kon trainen. Hierdoor ben ik ook gezonder gaan eten, ik zou echt ongelukkig worden als ik alleen maar ongezond zou eten, het blijft uiteindelijk de brandstof voor je lichaam.  En natuurlijk zijn er momenten dat ik iets eet dat minder goed voor me is, maar dan ben ik me er wel bewust van.

Als we het over mind hebben dan denk ik automatisch aan mediteren. Een woord dat ik lange tijd heb geprobeerd te vermijden omdat ik daar allemaal associaties mee had. Maar meditatie is toch echt wel wat mij iedere ochtend even bewust laat worden van alles. En eigenlijk gaat de soul daar automatisch in mee. Soul staat voor mij voor intuïtie, een soort oerbron. Je soul is er altijd. Mensen kunnen je helpen met het ontdekken ervan, maar het zit er hoe dan ook. Ik geloof dat als je jouw body en mind traint, het je automatisch verbindt met je soul.

Hoe leef jij een bewust leven als het om de planeet gaat?

Om eerlijk te zijn was ik een tijd lang best recalcitrant als het om het klimaat gaat. Ik vond het leuk om te zeggen dat ik tegen het klimaat ben – maar dat kan natuurlijk helemaal niet. Maar ik heb gewoon geen illusies. Ik eet nagenoeg alleen maar veganistisch. Dat ik de wereld daarmee help geeft een lekker gevoel, maar uiteindelijk eet ik zo omdat ik mij er beter door voel. Ik heb gewoon niet de illusie dat ik geen afdruk achterlaat. Ik vind het een onderwerp waarbij mensen zich zó schuldig gaan voelen – alsof je geen zuurstof meer mag onttrekken aan deze planeet. Ik ben er stiekem wel bewust mee bezig, en eigenlijk baal ik ook wel dat ik nog steeds niet elektrisch rijd. Maar ik vind vooral dat er moet worden gekeken naar het grotere geheel, naar de industrieën bijvoorbeeld. Zelfzorg vind ik minstens zo belangrijk en als dat betekent dat jij iets langer wil douchen, dan moet je dat gewoon doen.

Wie is voor jou altijd een grote inspiratiebron geweest?

Letterlijk iedereen kan je inspireren en ik geloof dat iedereen dat ook doet. Feitelijk gezien zijn slechtere voorbeelden misschien wel betere voorbeelden. Kukuru is op mijn pad gekomen op een moment dat ik niet lekker in mijn vel zat, hierdoor heb ik veel inspirerende mensen ontmoet. Michael Pilarczyk is iemand die mij ongelofelijk heeft geïnspireerd. Ik las niet veel boeken maar toen een vriend mij Michael zijn eerste boek gaf, heeft dat veel in gang gezet. Al snel volgden namen als Napoleon Hill, Eckhart Tolle en noem maar op.

Door mijn katholieke opvoeding gingen we vroeger regelmatig naar de kerk. Daar vond ik het altijd gek dat iedereen naar een beeld op het altaar zat te kijken, terwijl ik toen al dacht – waarom kijkt niet iedereen naar elkaar? Het Goddelijke zit toch in iedereen? In dat opzicht vond ik Jezus ook inspirerend omdat hij dat voor mijn gevoel ook zei. Dus heel af en toe komt nog wel eens het zinnetje voorbij ‘Wat zou Jezus doen?’. Zonder dat daar een religieus aspect aan zit, het klinkt denk ik groter dan het is. Het zijn gewoon inspirerende verhalen.

Uiteindelijk geloof ik ook dat je jezelf kan inspireren. Ineens zie je dan dingen bij jezelf waarvan je denkt, waar komt het vandaan? Dat blijft heel bijzonder.

Wat voor iemand hoop je te zijn geworden als je ooit op je leven terugkijkt?

Ik hoop terug te kijken op een vernieuwer, een media pionier en een verbindend, kans gevende man. Iemand die financieel onafhankelijk is geweest, verslavingsvrij, inspirerend en lerende fijne vriend. Met vernieuwer doel ik vooral op dingen blijven proberen, ook al wordt het niets. Het kan niet mis gaan, het kan hooguit veranderen in iets anders of leiden tot nieuwe inzichten.

www.kukuru.nl

 

Shared by Your Souldier
Pics Giel Beelen
September 2021

 

 

 

 

CLOSE