MENU

De Wet(enschap) van Aantrekking

 

Lou Niestadt – better known as Juf Universe.  Lou houdt zich al jaren bezig met de Universele Wetten en gelooft dat als wij vanuit joy gaan leven, onze dromen vanzelf naar ons toe komen. Lou haar missie is om jou terug te brengen bij dit gevoel. Bij de realisatie dat alles er al is, zodat je van dááruit kunt aantrekken wat je nog meer zou willen manifesteren. Vanaf haar woonboot vertelt Lou ons vol energie en enthousiasme wat die wet van aantrekking nou precies inhoudt en hoe het jouw leven zou kunnen veranderen.

 

Wat is de Wet van Aantrekking?

Simpel gezegd – wat je denkt is wat je creëert. Er is letterlijk iets dat wij niet kunnen zien maar dat er wel is, net als de wet van zwaartekracht. Het is een wet die we voor ons moeten laten werken net als die wet van zwaartekracht. Ook deze wet kunnen we niet negeren – niemand valt immers omhoog als je ergens vanaf afspringt. Zo is het ook met de wet van aantrekking – het is een neutrale wet die net zo makkelijk tégen je werkt. Het is aan ons om te begrijpen dat die wet er is en hoe die werkt zodat we het vóór ons kunnen laten werken. Dat doe je door je gedachte zo te gebruiken dat je denkt aan wat je daadwerkelijk wilt. Dat je zegt wat je wél wilt ipv wat je niet wilt. Wij zijn onbewust zo gefocust op wat we niet willen. We vragen onze kinderen niet te rennen – ‘anders val je’ – en in onze gedachten zien we ze dan al vallen. Als we kinderen vragen rustig te lopen dan zie je ze in je mind ook daadwerkelijk rustig lopen en plant je dat plaatje ook in hun mind, dan zijn ze veilig want dat is wat je wilt.

De wet van aantrekking is een neutrale wet – het enige wat deze wet kan is het matchen van jouw vibe van de frequentie die jij uitstuurt, en dat is letterlijk een gedachtengolf. Vergelijk het met WiFi – je kan het niet zien maar je vertrouwt erop dat je diegene aan de andere kant van het scherm ziet. Als je er goed bij stilstaat is dat magisch! WiFi decodeert alles wat ik nu zeg en zend het razendsnel naar jou en daar wordt het ongelofelijk snel weer opgebouwd.  De kunst is om te vertrouwen op iets wat we niet kunnen zien. Echter worden we opgevoed met ‘eerst zien, dan geloven’. Nu moet je eerst geloven want dan pas ga je het in werkelijkheid zien.

 

 

Hoe leer jij mensen de Wet van Aantrekking toe te passen?

Ik probeer het zoveel mogelijk visueel te maken. Of je nou een beelddenker bent of niet, we denken allemaal in plaatjes. Het blijft ongrijpbare materie, maar we willen het wel begrijpen, anders kunnen we het niet toepassen. Ik gebruik fysieke voorwerpen om dingen zichtbaar te maken. Neem het kwantumveld, dat leg ik uit met het magisch zand van de kinderen.  Als je kijkt naar de kwantumfysica dan heb je Plancktijd. Boven Plancktijd is wat we kunnen meten – van het aller aller kleinste deeltje tot heel groot. Alles onder Plancktijd is zo ongelofelijk klein in lengte en in tijd, dat we het niet meer kunnen meten. Maar het is er wel! Het kwantumveld is overal. Het stukje materiele wereld kunnen wij zien, maar de antimaterie niet – daar moeten we dus op vertrouwen. Dat is wat je uit het kwantumveld letterlijk creëert. Als je gefocust bent op wat je niet wilt, ben je onbewust iets aan het creëren in dat kwantumveld.

Wat zijn de valkuilen van de Wet van Aantrekking?

Een belangrijke graadmeter om te weten of je iets aan het creëren bent wat je ook daadwerkelijk wilt, is het plezier dat je hebt in het creëren ervan. Als jij een manifestie vult met alleen maar angst, dan creëer je iets dat je niet wilt. Het is dus heel belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Een van de grote valkuilen van deze wet is dat we achter dingen aangaan die ons niet per se dienen. Neem geld, status, succes en materiele zaken. We denken vaak dat als we dát hebben, dat we dan succesvol zijn en aanzien hebben. We denken dat dat ons gelukkig gaat maken, maar wat blijkt, we hebben onszelf meegenomen. Het is nóg niet genoeg en het geeft je niet die voldoening die je zocht. Je zoekt het geluk immers van buitenaf. Het is prima om een succesvolle business te halen uit het kwantumveld maar zorg er tijdens het creatieproces voor dat je het met veel plezier doet en je daar bewust van bent. Alleen dan gaat het je ook die joy opleveren als je de business uiteindelijk hebt.

Je schreef in één van jouw Illustrated Insights ‘Ben ik aan het streven ipv leven?’.
Hoe zie jij dat?

Het zit ‘m bij veel mensen in het materiele maar ook in overtuigingen. Dat je bijvoorbeeld hard moet werken voor je geld en voor niets gaat de zon op. Beperkte overtuigingen die ons aan het pushen zetten. We streven vooral omdat we niet weten hoe we moeten leven, en daarom willen we altijd meer. Ik heb Pockets vól met Joy ontwikkeld, een interactief experiment met de Wet van Aantrekking – hierbij ga je 28 dagen lang alleen maar focussen op wat jou joy oplevert. Je parkeert al je verlangens waarvan je denkt dat die jou joy zullen geven. In deze 28 dagen is het andersom – je begint met de joy en daar begint de magie. Je komt op jouw joyride – een hele hoge frequentie – en dáár liggen al jouw toevallige ontmoetingen, de ‘aha’s’, de ingevingen, noem maar op. Het gaat dan moeiteloos en veel komt vanzelf.  Voordat je het weet heb je vanuit die joy iets gecreëerd wat je zelf niet eens had kunnen bedenken! Voor mij persoonlijk zit het niet in het materiële. Hoe minder ik heb, hoe vrijer ik me voel. Minder spullen betekent ook minder zorgen, minder werken en minder ruis.

 

 

Jij bent onlangs voor de tweede keer gestopt met social media. Waarom?

Pockets vól met Joy is ontstaan doordat ik wilde ervaren hoe het zou zijn om een tijd lang helemaal offline te gaan – om volledig te vertrouwen op de wet van aantrekking. Vrijheid is mijn hoogste goed en ik geef het zo makkelijk weg aan dingen die me totaal niet dienen, zoals bijvoorbeeld social media. Misschien wel voor mijn business maar niet voor mij persoonlijk. Mijn joy en vrijheid volgen bleek zulke verbluffende resultaten op te leveren – dit wilde ik iedereen laten weten! We denken die telefoon met alle apps nodig te hebben om succesvol te zijn en gezien te worden. Je creativiteit gaat echter pas stromen als je volledig in het moment bent, bijvoorbeeld bij de kassa of in een bushokje, bewustzijn van je omgeving en wat er gebeurt, zonder afleiding van een telefoon. Je vrije geest is bezet – we stoppen het altijd vol. We staan nergens meer te wachten zonder die telefoon erbij te pakken, terwijl dat precies de momenten zijn waar de vrije geest erdoor heen kan met alle inspiratie. Juist dan komt je voelbaarheid voor het universum naar boven en daar ligt je aantrekkingskracht. Het gaat dus niet zozeer om je zíchtbaarheid maar om je vóelbaarheid.

Social media geeft veel vaker een negatieve dan een positieve prikkel, zonder dat we ons hier bewust van zijn. Ook als je denkt er even op te gaan om inspiratie op te doen, dan is de kans heel groot dat je een naar onderbuik gevoel krijgt. Er zit een stukje jaloezie, je haalt je wenkbrauwen onbewust op of je hoort jezelf iets negatiefs zeggen. Het is jouw negatieve vibratie, jij bent de enige die deze vibratie uitzendt. De wet van aantrekking kan maar één ding en dat is dié vibe matchen. Daar kan je niet het leven mee manifesteren wat je wilt. Je manifesteert wat je uitzendt, jij bent de enige die jouw vibe positief kan laten zijn. Weet van jezelf wat jou positieve gevoelens geeft en zorg ervoor dat je alle ruis en onrust minimaliseert. Het niet weten wat mensen doen, waar ze op reis zijn, wat voor fantastische lancering ze hebben of wat ze eten, dat maakt mij instant meer tevreden met wat ik wél heb. Ik word namelijk niet geprikkeld in wat ik allemaal nog niet heb. Je bent automatisch gefocust op wat je niet hebt, zonder dat je het in de gaten hebt. Dat ben je dus onbewust aan het creëren en dit zet aan tot streven. Streven naar meer, hoger en beter. Ik ga dan totaal voorbij aan alles wat ik wél heb. De vrijheid die je ervoor terugkrijgt – dát is de frequentie die je wilt hebben om dingen aan te trekken die je wél wilt. Namelijk de échte wereld –  met volledige aandacht voor je kinderen en kleinkinderen. Minder spullen en minder ruis – dat is mijn grootste rijkdom.

www.louniestadt.com

 

Shared by Your Souldier
Pics Lou Niestadt
November 2021
CLOSE