MENU

“Being the change – dat is mijn missie.”

 

Vrijheidsmiljonair dat is hoe Juliette Schraauwers zichzelf noemt. Niet alleen verlangen naar vrijheid voor zichzelf, maar ook voor de volgende generaties. Na tien jaar haar eigen duurzame branding bedrijf te hebben gerund, besloot Juliette drie jaar geleden dat het tijd was om meer te doen met al haar ideeën voor een betere wereld. Geïnspireerd door The Green School op Bali besloot Juliette iets soortgelijks te beginnen in Utrecht. De NOWSCHOOL werd een feit een school waar de volgende generatie een eigen duurzame toekomst creëert. Vol enthousiasme, passie en vastberadenheid vertelt Juliette wat haar doel is met haar nieuwe project.

Vertel ons meer over NOWSCHOOL

NOWSCHOOL is een life-learning community waar kinderen, leerkrachten, ouders en duurzame partners samen de toekomst vormgeven. Bij NOWSCHOOL leren we voor onszelf, anderen en de aarde te zorgen, zodat de aarde voor ons kan blijven zorgen. Wij geloven dat het beste in elk kind ook het beste is voor de wereld. Daarom omarmen we de natuurlijke behoefte van kinderen aan continu leren, en koesteren we dat leven bijdraagt aan een bloeiende toekomst op een duurzame manier met een holistische benadering. NOWSCHOOL leert kinderen in hun eigen kracht te staan en wij geloven dat we op deze manier een mooie toekomst kunnen creëren.

 

 

Wat inspireerde je om NOWSCHOOL te starten?

Als ik echt naar mijn diepste ziel en kern ga, is dat omdat ik mezelf al heel lang zeg dat ik geen kinderen op deze wereld wil zetten. Dit omdat ik het in alle facetten van het leven heel erg mis zie gaan.
Toen ik naar Green School op Bali kwam, dacht ik ‘Juliette, je bent gewoon een chronische optimist. Waarom probeer je niet zelf de wereld te veranderen?’ Mijn motto is altijd Be The Change geweest – dus dat moet ik zelf gaan leven. Ik heb dat al op veel andere gebieden gedaan, maar nog niet als het gaat om de volgende generatie en er erg bewust van zijn. Dus ik werd eigenlijk geïnspireerd door kinderen die ik nog niet heb of hopelijk ooit zal krijgen.

 

 

Op welke manier zullen kinderen profiteren van NOWSCHOOL in vergelijking met ‘normale’ scholen?

Het belangrijkste is het leren van vrijheid. In het huidige onderwijssysteem worden kinderen voorbereid op economische groei – dit is het resultaat van de industriële revolutie. De economische groei kan de aarde niet meer aan, de gemiddelde Nederlander gebruikt 3,3 aarde per jaar in plaats van 1. Dus als de volgende generatie op lange termijn wil genieten van de aarde – om hier gelukkig te bloeien – dan moeten we ze op een andere manier voorbereiden. We leren de kinderen om binnen de daadkracht van 1 aarde te blijven en inspireren hen om een positieve bijdrage te leveren. Zo groeit het kind op in een prettige en duurzame wereld, die hij/zij zelf vorm kan geven – om er volop van te genieten.

 

Wat is de missie van NOWSCHOOL?

Mijn grootste missie op dit moment is om mensen weer te leren voor de aarde te zorgen, voor zichzelf te zorgen én voor anderen. Onze grootste uitdaging op dit moment is dat wij onszelf als onderdeel moeten gaan zien van het grotere geheel van het ecosysteem – dat alles één is. Mijn missie is om dat te bewerkstelligen – dat mensen hun leefomgeving én de wereld weer gaan herstellen, zowel op kleine als op grote schaal. Dat is waar ik het voor doe.

www.now-school.com

 

 

Shared by Your Souldier
Pics NOWSCHOOL
Januari 2021

 

 

CLOSE