MENU

Daklozen helpen met je vriendengroep

Homies Foundation

Homies helpen Homies. Een nieuwe stichting waar je met je vriendengroep een dakloze kan helpen én ondersteunen. Via het Homies Platform wordt jouw vriendengroep gekoppeld aan een dakloze. Met de support van de stichting kan de vriendengroep onderdak, werk en geld regelen zodat hij/zij het leven weer op de rit krijgt. Sander Schimmelpenninck en founder Steven Borghouts starten 10 september aan een fietstocht van Amsterdam naar Lapland om geld in te zamelen en awareness te creëren voor deze mooie stichting. Homies vertelt ons meer!

Hoe is Homies ontstaan?

Op 9 oktober 2020 ontmoette Steven een man op een bankje in een slaapzak: Daniel. Het ging niet goed met Daniel en Steven trommelde zijn vrienden op om hem gezamenlijk te helpen. Elf dagen later hadden ze onderdak, eten en geld geregeld. Daniel heeft de winter bij Douwe Bob op zijn boot mogen overbruggen. Door een dak boven zijn hoofd en gerichte aandacht voelde hij zich weer mens! Inmiddels woont hij in een Woongemeenschap De Wonne in Enschede, maakt hij zelfs dagelijks eten voor andere daklozen én heeft hij zijn creatieve passie weer opgepikt: schilderen. Door dit succes ontstond het idee voor een platform; het koppelen van daklozen aan vriendengroepen met een gezamenlijke missie om het leven van daklozen weer op de rit te krijgen. Homies gelooft namelijk dat elke vriendengroep dit kan. Homies helpen Homies!

Wat is het doel van Homies?

Volgens cijfers van het CBS zijn het aantal daklozen sinds 2009 verdubbeld. Het is een schrijnend aantal. Met Homies willen we de jongere generatie aanspreken om ook goed te doen. Ze bouwen een community van mensen die bereid zijn om handen uit de mouwen te steken en vrijwilligerswerk weer on top of mind te brengen. De naam Homies staat voor het vinden van een ‘home’ voor de homeless, maar ook voor Homies ‘vrienden.’ We koppelen economisch daklozen aan een vriendengroep. Samen met je vrienden adopteer je bij wijze van spreken een dakloze die je terug in de maatschappij gaat helpen.

 

 

Om Homies af te trappen gaan Sander Schimmelpenninck en founder Steven Borghouts van Amsterdam naar Lapland fietsen. Hoe kwamen ze op dit idee?

Om de Homies Foundation af te trappen, gaan ze ver. Heel ver. 3.000KM ver om precies te zijn. Sander en Steven stappen 10 september 2021 op de fiets om recht omhoog via 7 landen, 165 KM per dag en binnen 18 dagen de eindbestemming Lapland te bereiken. “Vorig jaar zag ik mijn oude Twentse maatje Steven Borghouts naar Istanboel fietsen voor een goed doel. Een fantastische uitdaging, maar ook heerlijk om van mee te genieten, omdat hij er aanstekelijk verslag van deed, met veel korte interviewtjes met mensen onderweg. Zó aanstekelijk, dat ik bij terugkomst aan Steven vroeg of ik volgend jaar mee mocht. Dat mocht! We fietsen dit jaar voor Homies, een stichting die is geïnitieerd door Steven en relevanter is dan ooit. Het aantal daklozen in Amsterdam is enorm gestegen en met onzekere tijden voor de boeg is dit een serieus probleem. Homies laat vriendengroepen daklozen ‘adopteren’ en helpt hen met geld, advies en gezelligheid.”, aldus Sander Schimmelpenninck.

www.homiesfoundation.nl

 

Shared by Your Souldier
Pics: Homies Foundation.  Man on frontpage is Daniel, man on first pic is Pedrag, pics taken by Steven Borghouts
September 2021
CLOSE