MENU

“Vanuit tevredenheid kunnen absolute geluksmomenten ontstaan.”

The Slow Five met Dennis Storm

Voormalig tv-presentator Dennis Storm reisde de wereld rond om te laten zien hoe het leven was op de zeldzaamste plekken. Hoe meer hij reisde, hoe bewuster Dennis werd van wat er met onze planeet gebeurde. Hij besefte dat er iets moest gebeuren. Dennis stopte met zijn baan en begon een minimalistische levensstijl te leiden. Hij schreef twee inspirerende boeken; Weg Ermee  &  Als gezond verstand Koning was – om zijn lezers bewust maken van wat er kan worden gedaan om de klimaatverandering te keren.

Dennis zijn nieuwste project is Club Kakatua – een platform dat geld inzamelt door middel van donaties en de verkoop van giftcards voor een groenere wereld – om ervoor te zorgen dat 100% van wat er wordt opgehaald ook daadwerkelijk aan projecten wordt besteed. Regenwouden herstellen, neushoorns beschermen of zelfs je lokale verlaten bedrijventerrein in een bos veranderen: het initiatief herbergt een breed scala aan mogelijkheden. Wij wilden heel graag van Dennis weten wat zijn visie op een bewust leven is – onze so called Slow Five.

 

Wat houdt een bewust leven in voor jou?

Leven aan de hand van simpele waarden. Dat geluk ‘m in de kleine dingen zit, dat het niet gaat om hoeveel geld je kunt verdienen maar om met plezier uit bed stappen om naar je werk te gaan. Het leven gaat om tevredenheid, simpel geluk en gezondheid. Niet om geld, succes of macht.

 

 

Hoe leef jij een bewust leven kijkend naar body, mind & soul?

Wat betreft mijn lijf, ik eet gezond (waar ook zo nu en dan zondigen bij hoort), ik sport 4 keer in de week en ik mediteer iedere dag, vaak aan het einde van de middag, op die manier sluit ik de werkdag af en ga ik rustig de avond in. Deze zaken zijn natuurlijk ook mentaal goed voor je. Verder leef ik met het doel tevredenheid na te streven, want vanuit tevredenheid kunnen absolute geluksmomenten ontstaan. Dus deel ik mijn tijd goed in, met veel ruimte voor de essenties: familie, vrienden, hobbies, sport en vrije tijd. En natuurlijk werk, vrede hebben in werk, niet met tegenzin eraan beginnen is ongelofelijk belangrijk. Er is geen salarisstrookje in de wereld zo groot dat het verloren tijd kan goedmaken.

 

Op welke manier leef jij een bewust leven als het om de planeet gaat?

Met mijn boeken probeer ik bij te dragen aan een groenere, gezondere planeet. Simpelweg door te proberen lezers de schoonheid van minimalisme in te laten zien. Daarnaast ben ik onderdeel van Club Kakatua, een goed doel dat groene projecten wereldwijd lanceert. Deze projecten gaan van het beschermen van de Neushoorn in Afrika tot aan het herstellen van het regenwoud in Brazilië en van het simpelweg plastic uit zee halen in Azië tot aan het uitbreiden van bossen in Europa.

 

 

Wie is altijd een grote inspiratiebron voor je geweest?

Eerlijk gezegd heb ik geen voorbeeld dat ik al jaren volg. Bill Gates vind ik sinds zijn pensioen bij Microsoft een absolute held. David Attenborough van de BBC, omdat hij het lef heeft gehad om als gezicht van de BBC een standpunt in te nemen in het klimaatdebat. Eigenlijk zijn er wel een dozijn schrijvers en ondernemers die ik waardeer en bewonder om wat ze bereikt hebben, maar het is niet zo dat ik iemand al jaren volg en zijn of haar leven als voorbeeld voor het mijne neem.

Wat voor iemand hoop je te zijn geworden als je ooit op je leven terugkijkt?

Als iemand die tevreden terug kan kijken op een leven waarin hij soms fouten heeft gemaakt, maar uiteindelijk heeft gekozen voor het najagen van dat simpele geluk.

www.clubkakatua.nl

 

 

 

Gedeeld door Meanwhile
Pics – Dennis Storm, @markthurman
November 2020
CLOSE